Wednesday 1 April 2020

Year 8: Conditionals (Wednesday, 1 April)

TASK 1
Type 0 conditionals.

a) Open your workbook, page 63.
b) Do exercise 5.
Kahest lihtlausest moodustada üks tingimuslause. Kõik need laused on 0-tüübi tingimuslaused, ehk siis olukordade kohta, mis on üldiselt või alati tõesed. Selliste lausete mõlemas pooles on ajavormiks lihtolevik.

TASK 2
Type I conditionals.

a) Open your workbook, page 64.
b) Do exercise 6.
Kahest lihtlausest moodustada üks tingimuslause. Kõik need laused on I-tüübi tingimuslaused, ehk siis olukordade kohta, milles tingimuse täitumine on tõenäoline ja tingimuse kehtimisel tagajärje järgnemine on reaalne ja võimalik. Selliste lausete "kui" pooles on present simple (lihtolevik) ja tagajärje/tulemuse pooles future simple (lihttulevik - will+1.pv).

TASK 3
Type II conditionals.

a) In your workbook, still on page 64.
b) Do exercise 7.
Kahest lihtlausest moodustada üks tingimuslause. Kõik need laused on II-tüübi tingimuslaused, ehk siis olukordade kohta, milles tingimus on ebareaalne ning sellest tulenevalt tagajärjed on kujuteldavad või võimatud. Selliste lausete "kui" pooles on past simple (lihtminevik) ajavorm ja tagajärje/tulemuse pooles future simple in the past (would+1.pv).

TASK 4
If I were you, ....

a) In your workbook, go to page 71.
b) Do exercise 4.
Selles ülesandes algavad kõik laused väljendiga "If I were you, I'd .....". ("Sinu asemel ma ..." - ebatõenäoline, sest sa ju ei saa olla teine inimene.)  Valige õige tegevus harjutuse ülaosast, mida teie selles olukorras selle inimese asemel teeksite.
Juhin teie tähelepanu, et tavaliselt peaks lihtminevikus I kõrval olema was (I was...), aga tingimuslausetes on selles osas erand, ning lause "Kui mina oleksin sina/sinu asemel" algab "If I were you".

NB! If-pool lausest, kui ta on lause alguses, on teisest poolest eraldatud komaga. Kui ta on lause lõpuosas, siis tema ees koma ei kasutata.

Send me photos of all the four exercises.

No comments:

Post a Comment