Tuesday 31 March 2020

Year 2: Sounds and letters ("Teach Your Monster to Read") (Tuesday, 31 March)

Hello, students! (Tere, õpilased!)

TASK 1
Dialogue.

Alustame tänast tundi dialoogide B-osa vastamisega. See pidi tänaseks pähe õpitud olema.
Helista oma õpetajale (53490514 või messengeri kõne) ja vasta dialoogi B-osa peast koos õpetajaga.

TASK 2
Let's try a game.

Leidsin internetist ühe häälikute harjutamise mängu ja tahaks seda teiega ka proovida.
Mängu nimi on "Teach Your Monster to Read" ("Õpeta oma koletis lugema"). Võib-olla on vaja, et keegi oskajam täiskasvanu alguses natuke aitaks, aga pärastpoole läheb juba lihtsamalt. Kui on abi vaja, võid helistada ka õpetajale - või talle messengeris kirjutada.

Kui olete mängulingi kaudu sisse loginud, tuleb teil kõigepealt kujundada oma koletis. Valige, milliseid jalgu ja keha ja nägu ja käsi ja sarvi/kõrvu te talle tahaksite.

Seejärel läheb mäng lahti.

Mängu stoori on, et sinu koletis lendas kosmoses ringi, otsides seiklusi ja uusi kohti, mida avastada. Aga siis juhtus tema kosmoselaevaga midagi, see läks katki, ja ta maandus ühel kummalisel planeedil. Seal planeedil kohtus ta selle planeedi kuningaga, kes lubas aidata tal kosmoselaeva parandada, kui sinu koletis leiab üles tema kadunud tähed. Tähtede leidmise eest lubas kuningas sinu koletisele anda auhindu ka.

Proovi seda mängu mängida (see on pikk mäng, ega sa ühe päevaga lõpuni ei jõua, aga saad alati minu lingi kaudu jälle tulla ja mängu edasi mängida).

Iga kord kui mängu mängid, anna mulle teada, millised tähed ja häälikud sel korral selgeks õppisid.

Mängule pääseb selle lingi kaudu. https://www.teachyourmonstertoread.com/u/5286989
Tegin teile mõlemale sinna ka kasutaja. (Endale ka, et saaksin ka proovida seda mängu.) Kui lingile lähed, küsitakse sinu nime. Kätlini mängijanimi on Kätlin ja Kristofer Robini kasutajanimi selles mängus on KristoferRobin.
Kui tahad mängida telefonis, siis tuleb alla laadida selle mängu äpp. (NB! Arvutis on mäng tasuta, äppi alla laadides maksab see 99 senti. Seega soovitan pigem mängida arvutis, kui sa ei taha seda 99 senti kulutada. Kui sul arvutit pole ja ainus võimalus on ainult telefoniga, siis anna teada, kui ikka oleks vaja see äpp alla laadida, ma võin selle kulu su emmele/issile kompenseerida.)

Kui küsitakse Star code (minult pole veel küsitud, aga võib-olla teilt küsitakse), siis see on 5286989.

Mõned õpetused:
* Partidega mängides klõpsad oma koletise peal ja siis jooksed temaga kõik pardid kokku (koletis liigub hiire liigutamisega) ja viid nad sinna tiiki, mille täht sulle öeldakse.
* Kosmoselaevaga mängides vaatad, mis tähega ehitusplokk on kõige alumine, siis otsid sama häälikuga ploki, tõstad selle oma kosmoselaevaga üles ja pillad sinna tähtede torni peale. Siis otsid järgmise hääliku, jne.
* Lilledega mängides hüppad lillest mööda joostes õhku, nii et tabad lille ja see ütleb sulle hääliku, mille suunas pead minema. Kui lille öeldud hääliku nool näitab üles, siis hüppad raja servale jõudes õhku ja lähed üles rajale. Kui lille öeldud hääliku nool näitab alla, siis ei hüppa ja lihtsalt jooksed raja servast alla.

Rohkem ma pole ise ka jõudnud mängida veel.

Head avastamist!

No comments:

Post a Comment